Петък вечер - Ден на Десте

Право на "Deste" имат само "mag джан" (мъдрите) в книгата "Магьосниците от Измир".

Магьосниците/мъдрите/избраните са гледали на карти Десте, когато вече се е стъмнило, а  петък вечер са наричали "петъка на душите". Митологията за Магьосниците разказва, че всяко лице от Десте е съществувало по време на Attartidon и Valuation.

Петък цял ден са постели, за да изчистят организма.

Петък вечер всички са се събирали около мъдрата, избраната да гледа на Десте. Запалвали една свещ върху софрата и пиели горчив чай или ликьор. Запалвали също етерични масла или билки, за да изчистват с тях пространството. С този ритуал те освобождавали съзнанието си, а мъдрата разбърквала картите и в името на Господ, казвала "каквото е отредил, да е добро дошло". Магьосниците били от различни религии, но се уважавали една друга (в "Магьосниците от Измир" Атарти е богинята на 12те богове от Митологията, Валиде е мюсюлманка, Еленица е еврейка и Катина - християнка)

С години човешкият живот е бил съпътстван от гняв ,болести, страхове, от непознатото, заради което всички царе са искали мнението за всяка тяхна стъпка от "мъдрата".

Сега вече и ти имаш тази възможност - да се докоснеш до най-стария традиционен ритуал на висшите жени от миналото.

На този специален ритуал чрез картите Десте ти ще знаеш:

  • всяка следваща твоя стъпка;
  • как да реагираш във всяка ситуация;
  • къде да постъпиш хитро;
  • къде да се предпазиш;
  • къде можеш да се довериш;

Затова решихме да доведем най-стария традиционен женски ритуал тук, в нашето време, с цел да станем мъдри жени и да постигаме нашите цели с лекота.

БЕЗПЛАТНО
20 юли от 19.00 до 20.00